Vez na papiru - Il ricamo su carta

Na blogu http://ilmondocreativodifrancesca.blogspot.it/2012/04/ma-si-iniziamo-il-ricamo-su-carta.html
sam pronašla ovaj zanimljiv sal (stato di avanzamento di lavori). Nisam na našim blogovima vidjela taj način saradnje pa ću vam, ukratko, reći kako to izgleda, pa možda neko dobije inspiraciju da uradi nešto slično. Praktično, autor bloga pripremi neku svoju kreaciju i spreman je naučiti druge kako se to radi. Oni koji se prijave da učestvuju putem e.pošte dobiju prvu fazu rada. Kad su tu fazu završili, šalju autoru sliku onog što su uradili i dobijaju sljedeću fazu, tako do završetka rada. Učesnici mogu svoje gotove radove postirati na blogu, ali su obavezni da sve šeme, objašnjenja i sl. zadrže samo za sebe, poštujući autorsko pravo.
Ovo su prve dvije faze rada, to su čestitke od debljeg papira, vezene po šemi koja se "izbocka" na papiru. Meni se dopalo jer izgleda vrlo efektno, a u stvari je prilično jednostavno za rad.

Partecipo al sal di Francesca, si tratta del ricamo su carta. Vi mostro le prime due tappe, sono dei biglietti con i fiori.
Hvala na posjeti.

Grazie della visita.
Fikreta

8 comments:

  1. Belli! io mi sono fermata alla sesta tappa, non trovo l'ispirazione per la settima!!!

    ReplyDelete
  2. Lepo je, ja sam gledala nešto tako, htela sam da radim, nabavila literaturu, ali nikako da počnem. Ima prelepih slika od konca, a isto to se može raditi i na zidu

    ReplyDelete
  3. Muy bonitas las dos tarjetas.
    Besos desde España

    ReplyDelete
  4. Belli e affascinanti questi ricami, siamo in tante a partecipare. Se ti fa piacere, vieni a trovarmi, ho appena pubblicato il post con tutti e sette. Baci
    Emi

    ReplyDelete
  5. Ispirazione arrivata! Adesso mi sono iscritta al sal segnalibro di Loredana, con la stessa tecnica!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...