Giveaway

Danas je rođendan moga bloga, pa želim da nekog od vas obradujem jednim malim darom. Radi se o prelijepo ilustrovanoj knjizi "L'usignolo del'imperatore" (Slavuj kineskog cara) o kojoj sam pisala i ovdje.
Knjiga je na italijanskom jeziku, ali zbog ilustracija može biti zanimljiva i onome ko taj jezik ne poznaje.
Oggi è il compleanno del mio blog e per festeggiare vorrei omaggiare qualcuno di voi con un piccolo regalo. Si tratta di un bellissimo libro illustrato "L'usignolo dell'Imperatore (dalla fiaba di H.C. Andersen), ne potete leggere più dettagliatamente qui.
 
Ako želite da učestvujete, dovoljno je da ostavite komentar i da napišete koja vam se knjiga posebno dopala zbog njene likovne obrade. Možete i na vašem blogu staviti obavijest o ovom giveaway-u koji ostaje otvoren do subote, 28. septembra. Dobitnik ce biti objavljen u nedelju.
Hvala što učestvujete!
Se volete partecipare, è sufficiente lasciare un commento e scrivere che libro che vi è piaciuto particolarmente per le sue illustrazioni, e poi lasciare sul vostro blog una delle due immagini di sopra linkandola al mio blog. Il giveaway resterà aperto fino al sabato prossimo, il 28 settembre (compreso) e l'estrazione del vincitore avverrà domenica, il 29. 
Buona fortuna a tutti/e!
Fikreta

15 comments:

  1. Čestitke na rođendanu! Želim ti puno uspeha u daljem blogovanju i druženju u ovom našem blogosvetu!! Ne mogu da verujemda si izabrala baš tu knjigu!! To je bila moja omiljena knjiga u detinjstvu. Imala je tvrdi povez i predivne ilustracije.Na žalost, negde se zagubila i nikada je nisam prežalila! Predivna priča o slobodi i pravim vrednostima. Osim ove, jako sam kao dete volela ilustracije iz Diznijeve priče Polijana!! Preslatka priča o drugarstvu.:)
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    ReplyDelete
  2. Sretan rođendan Il mondo di Fikreta! Voljela bih kad bih ja tebi mogla poslati neku sitnicu (ali nemam adresu, a voljela bih ju imati :) meni su se uvijek jako sviđale ilustracije Grimmovih i Andersenovih bajki ilustratorice Marie Pascual...baš su mi posebne, a imala sam nekoliko tih izdanja međutim zagubile su se davno...dok sam još bila mala...Slavuj je pomalo tužna priča...podsjetila si me da sam ju čitala baki dok je ležala u krevetu bolesna...nekoliko dana prije nego je preminula...Pozdrav iz Valpova!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poslala sam ti adresu na e-mail. Hvala ti puno!

      Delete
    2. Jesi li na ovaj? kbulut.rn @ gmail. com, oprosti možeš li mi poslati ponovno na taj mail...onaj hotmail mi je prepun obavijesti s bloga i ne mogu pronaći taj mail...možda je obrisan zajedno s mnogima...ovaj gmail zapravo rabim, hvala ti!

      Delete
  3. Sretan Blogo rođendan od srca! Zahvaljujući Katarini Kljajić saznala sam za "Il mondo di Fikreta" blog i od tada svako malo volim zaviriti i čitati vaše postove koji odišu Italijom, mojom najdražom zemljom, iskustvom i obiluju svijetom knjiga. :)

    Volim čitati, a najljepše ilustracije su mi bile kod Grimovih bajki, kao i kod avanturističkih bajki poput Robina Hood-a i Tom Sawyer-a.

    ReplyDelete
  4. Srećan rođendan 'Fikretinom svetu',a Fikreti sve najbolje!!!:)

    ReplyDelete
  5. Sretan blogorodjendan! Knjigaje divna, ako je suditi prema prilozenim ilistracijama. Na moje ucesce ne racunaj,jer bi te postarina kostala jako mnogo.

    ReplyDelete
  6. Srećan blogodivandan :***
    Ako uzmem u obzir u šta sam najviše gledala kao malo dete, i koja mi je najdraža iz detinjstva, onda je to žuta knjiga ''Riznica pesama za decu'' čika Jove Zmaja.. Ona me je dugo veselila, divnim pesmama ali i lepim slikama, slatke musave seoske dece, buckastih devojčica, dok su me bajke dugo ''zabrinjavale'' i bacale u preduboka razmišljanja i maštanja, za tadašnji moj uzrast... Od svih knjiga bajki, najviše sam volela one male plave korice, čitava edicija od 7 knjiga je bila, bajke u slici, Marija Paskval. Na tim ilustracijama su mi lica najčešće slikane plavokose dece neprevaziđeno slatka i lepa, krupne oči, maleni nosići i uvek podignuti uglovi usana.. Tu su čak i ''negativci'' bili manje strašni, da ne kažem lepi...

    ReplyDelete
  7. Čestitam blogorođendan i želim ti još puno, puno, puno,...obeležavanja istih u zdravlju i veselju.
    Draga, slanje knjige na moju adresu bi te izašlo više nego da si je ti lično izdala, tako da me preskočiš u tom pogledu. Ostavljam komentar pre svega što si mi draga, što volim da čitam tvoje postove i gledam tvoje radove. A tvoji "decembarski" su mi nekako najlepši ♥

    ReplyDelete
  8. Čestitam godišnjicu bloga i želim da nam se dugo, dugo javljaš svojim divnim postovima i predstavljanjem lepih radova.Prelep poklon si odabrala za giveaway.
    Nadam se, od srca, da će knjigu dobiti neka od blogerki koja ima malu decu, dakle, ja nisam u igri.

    ReplyDelete
  9. This book is wonderful!!! I want it!!! link is on my blog!
    Fantasy Jewellery

    ReplyDelete
  10. Želim ti srećan rođendan i da tvoj blog i dalje bude ovako, raznolik i zanimljiv, a ti da uživaš u stvaranju i pisanju.

    Što se knjiga tiče, ne znam koju bih izdvojila. Prva knjiga koja mi se dopala zbog slika, jeste TAŠI, TAŠI. To su ruske uspavanke, brojalice, igre, a dobila sam je na poklon kad sam bila treći razred. Još je čuvam, naravno. Bila je tako posebna, u to vreme, onako šarena, jakih boja, baš u ruskom stilu.

    ReplyDelete
  11. sretna ti godišnjica bloga i da još dugo pišeš i stvaraš :)

    predivne su ove ilustracije!

    ela peroci "laku noć djeco" - moja I. je čitala za lektiru prije dvije godine. knjiga je staro predratno izdanje iz ranih osamdesetih, a ilustracije jednostavne, ali prelijepe. imaju neki retro šmek. toliko su mi se dopale da sam ih skenirala.

    ReplyDelete
  12. Posso aggiungermi anche io pur non avendo un blog? :) Io non ho un libro di narrativa in particolare che mi è rimasto impresso per le illustrazioni ma sono rimasta stregata dal libro con le fate (strano eh!) di Cicely Mary Barker!

    ReplyDelete
  13. http://fuckyeahmariapascualart.tumblr.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...