Čipkana jaja i pokloni - Uova ricamate e regali

Opet je proljeće, opet sam uživala u rezuckanju i bušenju guščijih jaja :). Svako je drukčije i nikako ne može da dosadi taj rad, naprotiv, vrlo je smirujući za mozak, jer zahtijeva potpunu pažnju. 
E' di nuovo la primavera, e di nuovo mi sono dedicata con piacere all'incisione delle uova di oca :). Ogni uovo è diverso ed è impossibile annoiarsi con questo tipo di lavoro, anzi... è molto rilassante perché richiede la totale attenzione. 









Zahvaljujem se mojim dragim prijateljicama blogerkama koje su me u proteklom periodu obradovale svojim darovima i preporučujem da posjetite njihove blogove.
Irina radi fantastičan dekupaž, njeni radovi su tako precizni i uredni, kad ih gledate čini se nemoguće da su rađeni rukom. Na njenom blogu, osim dekupaža, možete naći i odlične fotografije iz njene okoline i još neke zanimljive teme.
Ringrazio le mie care amiche blogghine, che mi hanno resa contenta nei mesi precedenti con le loro attenzioni ed i loro regali. Vi consiglio di dare un'occhiata ai loro blog!
Irina fa découpage in modo meraviglioso, i suoi lavori sono così precisi ed ordinati! Quando li guardate sembra impossibile siano stati fatti a mano. Sul suo blog, oltre al découpage, potete trovare anche delle bellissime foto ed altri temi interessanti.

Kaja je divna umjetnica, senzibilna, njene ilustracije i sjene me očaravaju. Sad je otvorila novi blog sa svojim bratanicama gdje pravi zanimljive tutorijale.
Kaja è un'artista fantastica e sensibile, le sue illustrazioni ed ombre mi incantano. Adesso ha aperto un nuovo blog con le sue nipotine, dove ci mostra dei tutorials interessanti.


Kaća je jedna velika djevojčica, razigrana, radoznala, kreativna, ponosna na svoju slavonsku ravnicu i radišnu familiju.
Kaća è una grande bambina, piena di vita, curiosa, creativa, orgogliosa delle sue pianure della Slavonia e della sua operosa famiglia.

Tina je jedna svestrana, moderna, pametna žena, uživa u čitanju, putovanjima, modi, a u posljednje vrijeme radi i dekupaž, i sve nam to približava na svom blogu.
Tina è una donna moderna ed intelligente, che coltiva tanti interessi tra cui la lettura, i viaggi, la moda.. ultimamente ha anche cominciato ad affacciarsi al mondo del découpage, e di tutto questo ci parla nel suo blog.

Moram vam pokazati i ovu ploču, izrezanu od hrastovog stabla. Čini se samo komad drveta, ali njegova simbolika je snaga, izdržljivost, postojanost, dugovječnost. Popraćena citatom iz romana "Tvrđava" Meše Selimovića, bio je originalan poklon od mog brata.
Devo anche farvi vedere questo disco, tagliato dalla quercia. Sembra solo un pezzo di legno, ma simboleggia forza, tenacia, stabilità, longevità. Accompagnato da una citazione dal romanzo "La fortezza" di Meša Selimović, è stato senza dubbio un originalissimo regalo da parte di mio fratello. 


"Hodaćemo bez razloga, radovaćemo se bez razloga, smijaćemo se bez razloga, s jednim jedinim razlogom, što smo živi i što  se volimo. A kud ćeš veći razlog..." 
"Cammineremo senza una ragione, saremo contenti senza una ragione, rideremo senza una ragione, con un'unica e sola ragione: che siamo vivi e che ci vogliamo bene. E non c'è ragione più grande di questa..."
Kad se, već, hvalim poklonima, ne mogu da vam ne pokažem i ovo divno cvijeće, boje sunca, od moje kćerke.
Visto che si parla di regali, non posso non farvi vedere anche questi splendidi fiori, dal colore del sole, regalo di mia figlia.

Hvala na posjeti!
Grazie della visita!
Fikreta

17 comments:

  1. wow, predivno si uradila jaja, za to treba preciznost i strpljenje, ali vjerujem da te to i raduje jer stvarno je odlično..
    Predivni pokloni veoma kreativne cure i žene..
    Puno pozdrava od Klaudije

    ReplyDelete
  2. Che belle le tue uova
    Grazie per la visita
    Cris

    ReplyDelete
  3. Sve je divno, nemam reči, ali poseban utisak je na mene ostavio ovaj hrast i citat. Ne moram objašnjavati zašto, jer si ti to već rekla, a i ja mislim da je život neprocenjiv dar i da ga treba voleti i poštovati.

    ReplyDelete
  4. Divni radovi; nisam bas sigurna da bih imala stpljenja za busenje cipkastih jaja, ali izgledaju fenomenalno!

    ReplyDelete
  5. Predivna su ti jaja. Uvijek se divim kad vidim nešto ovakvo.
    LP, Martina

    ReplyDelete
  6. Savršeno, to je jedino što mogu da kažem za tvoja jaja!! Svake godine ih gledam sa divljenjem i ostajem bez teksta!! Pokloni su divni, zaslužila si ih!!
    xoxoxo
    Vesna

    ReplyDelete
  7. prekrasan post! od tvojih remek djela preko poklona (što se ta blogosfera uvuče pod kožu, da mi je netko to prije rekao, ne bih vjerovala) pa do teksta tvog brata - stvarni nešto posebno! uživaj!

    ReplyDelete
  8. Jaja su fantastična i mislim da ova tehnika zahteva veliku preciznost i stpljenje. Sva su jako lepa, ali posebno su me fascinirala dva komada, jedno je ono sa ružom koje sa strane izgleda pljosnato (nije mi jasno kako si to uradila), a drugo je korpica.
    A hrastova ploča je divna, kao i simbolika. Citat Meše Selimovića je stvaran, životan, iskren, kao i sve ostalo što je taj veličanstveni književnik pisao. Lep poklon od brata :)
    Cveće je jako ljupko! Ne znam šta je u pitanju, ali mi se boja i oblik čašica baš dopadaju!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To pljosnato jaje, koje ti se dopada, uradila sam tako što sam prvo isjekla dva ovalna komadića, okrenula ih obrnuto i na njima uradila dekupaž, a zatim ih ponovo vratila na mjesto odakle su isječeni. Tako ta površina postane udubljena.Liniju reza sam "sakrila" ukrasnom trakom.

      Delete
  9. Jaja su prelepa! Predivno ukrašena! Pozdrav Ivana

    ReplyDelete
  10. Ovo je tako predivno, izrezbarena jaja su fantastična, to je stvarno pravo umijeće, ne može to svatko, vjerujem da ih na početku treba mnogo slomiti da bi se uhvatila rutina...i svako je drugačije...nisam nikad radila s guščjim jajima, jesu li uistinu toliko čvrsta?
    Ploča od hrastova stabla je stvarno predivan poklon, imaš domišljatog brata, to vam je u krvi izgleda :) Sve najbolje za blagdane!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guščja jaja su čvršća od kokošjih, ali ljuska je, svejedno, tanka, dovoljan je jedan pogrešan potez ili mala nepažnja pri bušenju da se slomi. Znaš, slomila sam ih ja nekoliko, najviše mi je bilo žao kad se to desi na kraju rada :(
      I tebi sve najbolje za predstojeći praznik!

      Delete
  11. Jaja su umetnička dela.
    Divna je ploča od hrastovine, to je bilo zaista staro drvo koje mnogo pamti, a Meša je Meša.
    Idem da posetim blogove tvojih darodavki :)

    ReplyDelete
  12. Savršen rad s jajima. Svaka čast na strpljenju i preciznosti, naravno i umešnosti..Sve najlepše ;)

    ReplyDelete
  13. Fantastični radovi, uložila si truda u ove slatke pisanice, prava si umjetnica!
    Sretan ti Uskrs!

    ReplyDelete
  14. Wow, ova tvoja jaja su savršena. Stalno mi zadaješ domaće zadatke ;)
    Još kako si lepo opisala svoj osećaj dok ih izrađuješ i da znaš da se na tvojim radovima baš vidi rad iz ljubavi.
    Mnogooo hvala na lepim rečima i linku ;)
    Ti si predivan prijatelj i zaslužuješ svu pažnju koje su ti jaranice blogerke uputile na ovaj način :*

    ReplyDelete
  15. Kako sam ja tek sada videla da ti praviš ova božanstvena jaja.Carska !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...