Pandoro

Evo jedna ideja da se klasični božićni kolač - pandoro (može i panettone) - servira u malo drukčijem obliku ili da se iskoristi ono što ostane poslije praznika - pandoro punjen sladoledom.
Meni je bilo previše da ga punim cijelog, zato sam ga presjela napola. Sredinu sam izvadila i tako dobijenu formu poprskala razrijeđenim rumom. Koristila sam tri ukusa sladoleda . Između svakog sloja sam stavljala malo marmelade od malina (bez šećera i bez sjemenki). Zatvorila sam sve jednom šnitom i stavila u zamrivač nekoliko sati. Pri služenju se ukrasi šećerom u prahu.
Ecco un'altra idea su come servire  il pandoro (o panettone) in un modo un po' diverso, oppure su come utilizzare gli avanzi dopo le feste - pandoro ripieno di gelato.
Per me era troppo utilizzarlo tutto così l'ho tagliato a metà. Ho tolto l'interno e poi ho riempito la forma ricavata con del rhum diluito. Ho utilizzato 3 gusti di gelato. Dopo ogni strato di gelato ho messo un po' di marmellata di lamponi (senza semi né zucchero). Ho chiuso il tutto con l'ultima fetta e messo nel freezer per qualche ora. Viene servito cosparso con zucchero a velo.









Sretan Božić svima koji slave!
Buon Natale a tutti!
                               Autrice - Francesca Chessa
 Fikreta

9 comments:

  1. uuuuuu izgleda fenomenalno:))) da mi je probati hihih:)))

    ReplyDelete
  2. Izvrsnooo! Panattone ne kupujem bas cesto, ali ovoga cu se recepta sjetiti sigurno slijedeci put!
    Veliki pozdrav

    ReplyDelete
  3. Sjajna ideja koja bi dobrodosla za proslavu ovdje. Zelim ti ugodne praznike i sretnu nadolazecu godinu!

    ReplyDelete
  4. Izgleda preukusno! Srećni praznici!

    ReplyDelete
  5. vau, ovo izgleda prefino! Hvala ti i sve najbolje za blagdane :)

    ReplyDelete
  6. Fantastično izgleda, a sigurna sam da je isto tolko i ukusno! Za mene je sladoled najlepši slatkiš!
    Želim tebi i Kseniji radosnu i blagoslovenu predstojeću godinu!
    Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
  7. Veoma lepa ideja. Sladoled je moja omiljena poslastica. Želim Vam sve najlepse u predstojećoj godini.

    ReplyDelete
  8. mi ero persa questo post! che gusti hai usato? sembra buonissimo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Il gusti sono: castagna, stracciatella e panettone (si, si, il mio gelataio fa i gelati meravigliosi e gusti particolari, adoro quelli di frutta)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...