Torba od filca i dekoracije - Borsa di feltro e decorazioni

Od crnog filca sam sašila jednu jednostavnu torbu. Ukrašena je motivima štampanim na tankom filcu. Te motive sam prišila, jer ljepljenje peglom i samoljepljim platnom nije držalo. Šila sam ručno, klasičnim bodom za ovu vrstu rada, jedino sam podstavu (cvjetna, pamučna tkanina) šila na mašini.

Ho cucito una semplice borsa con del feltro nero. E' decorata con motivi stampati sul pannolenci. Li ho dovuti cucire perché la tela termoadesiva non ha tenuto bene. Ho cucito a mano, con punto festone, mentre ho usato la macchina da cucire per fare  la fodera (di cotone con motivi floreali).




Dvije zvijezde u origami tehnici, rađene su po ovom tutorijalu.
Ecco due stelle fatte con la tecnica orgami, secondo questo tutorial.


Imala sam volju da se igram, pa sam staklo na stubištu ukrasila vještačkim snijegom u spreju, koristeći stensile koje imam za kolače :)
Avevo voglia di giocare un po', così ho decorato i vetri dell'interno  scala con la neve artificiale in spray, utilizzando gli stencil per i dolci :)




Hvala na posjeti!
Grazie della visita!
Fikreta

15 comments:

  1. Predivna je i ima tako uredan rucni bod; iskreno, ja ne bih imala toliko strpljenja.

    ReplyDelete
  2. ja isto nisam za ručni bod, kod mene bi svaki bio drugačiji :)
    odlično napravljeno!

    ReplyDelete
  3. Мне нравится живопись Альфонса Мухи и как замечательно смотрятся эти фрагменты на сумке! Прекрасная работа! Праздничные приготовления и оформления великолепны!
    Фикрета! Поздравляю с наступающим праздником рождества и пусть принесет он радость и счастье Вам и Вашим близким! Ирина.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Уважаемая Ирина, спасибо большое! Поздравляю с Новым Годом и Рождеством!

      Delete
  4. Jako lepa torba, divim ti se na umeću i dobrim živcima. A zvezde su neverovatne!! Prelepo si sve uradila draga! Želim ti srećne praznike i puno smeha i uživancije!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vesna, i tebi srećno i veselo bilo!

      Delete
  5. torbu si baš lijepo uradila. sviđe mi se i izrada i jednostavnost modela :)
    jesi imala ove motive štampane na filcu gotove ili si ih ti štampala?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motive sam kupila već odštampane, mislim da bi to bilo malo teže izvesti sa onim što imam u kući.Pozdrav.

      Delete
  6. Torba je predivna! Meni je baš lepo što si je šila ručno i što si je ukrasila tim narandžasim bodom. To je ono što je čini posebnom. I ja pomalo šijem, kad imam vremena, i neke delove uvek odradim ručno, čisto da mi se prepozna rukopis :)
    Origami volim i imam neku knjigu sa uputstvima koja uopšte ne razumem, tako da se uvek rukovodim slikama, ali nisam makla dalje od sedećeg ždrala :D
    Mi još nismo krenuli sa ukrašavanjem, planiramo to ovih dana. Eto, i ti nas sada motivišeš ovim svojim interesantnim idejama.
    Želim tebi i Kseniji srećne predstojeće praznike!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti, Kajo! I mi tebi želimo puno radosti sa tvojom familijom!

      Delete
  7. torbica je baš fora a i sviđaju mi se ukrasi u origami tehnici kao i ukrasi na staklu..veliki pozdrav

    ReplyDelete
  8. Baš je lijepa torbica, motivi su posebno lijepi, baš nekako umjetnički, tvoji :) Stubište je zaista zasnježilo, razveselit će prolaznike :) Sve najbolje u novoj godini tebi i Kseniji :) P.S. Damjana su počele patiti čeljusti pa sad skoro uopće ne spavam, možda ću češće moći navratiti na blog kad on zaspi, a ja preskočim san :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Kaća, hvala na lijepim željama! Nadam se da će tvoj sinčić brzo prebroditi tu fazu! I mi tebi želimo čestit Božić i puno radosti u Novoj godini!

      Delete
  9. Vi ste bas bili vredni. Torba me je odusevila, uvijek treba imati takvu torbu ona je za sve prilike. Odlicno uradjena. U origami se ne razumem, ali znam da je i to vrsta umetnosti.
    Ovu priliku koristim da vasoj porodici pozelim sretne praznike, puno uspeha u zivotu i radu.

    ReplyDelete
  10. Hvala Rado, i ja vama želim radosne i ispunjene praznike!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...