Izložba portreta - Mostra dei ritratti

Još jedna izložba, organizovana da ispuni ove praznične dane, kad su mnogi na odmoru. Prilika da se malo odvojimo od trpeze i uživamo u slikarstvu.
U susjednom gradu je organizovana prva samostalna izložba čovjeka koji je završio Akademiju, ali su ga život i posao (grafika i dizajn) pomalo odvojili  od kista. Ipak, nastavio je slikati za svoju dušu, a njegove radove mogli su vidjeti samo prijatelji koji ga posjećuju. Poklopile su se razne okolnosti, pa je organizovana ova izložba. Njegova strast su portreti, a većinu njih je radio kao kopiju svjetski poznatih djela. Postavljeni su i njegovi originalni portreti, rađeni u raznim tehnikama (ulje, akvarel, ugljen).


A Pesaro è stata inaugurata la mostra IL FASCINO DEL RITRATTO, dalle copie al vero, da Rembrandt a Giada, di Gualtiero Rossi.
Il pittore pesarese, grande copista e ritrattista, in occasione del suo sessantesimo compleanno, ha realizzato il suo sogno di avere una mostra personale. Sono esposti sia i ritratti  che delle copie tratte dalle opere famose, ma anche i ritratti originali, tra i quali mi è piaciuto particolarmente Il padre e Giada. Le techiche utilizzate sono olio su tela, acquerello, carboncino.
.-portreti kao kopije poznatih djela
- i ritratti copie






 -originalni portreti 
- i ritratti originali
Autoritratto - Autoportret 
Il padre - Otac
Giada
Bob Marley
Marco Simoncelli
Patrizia
Una bella mostra, se siete in giro da queste parti, vale la pena di visitarla.


Link fb stranice , pagina fb
YouTube https://www.youtube.com/user/gualtiero8684

Hvala na posjeti.
Grazie della visita.
Fikreta

7 comments:

  1. bellissimi ritratti! il ritratto di Giada è sbalorditivo! buon anno!! :)

    ReplyDelete
  2. predivne slike..
    sve najljepše u Novoj ti želim..pozz

    ReplyDelete
  3. Predivne slike! Izuzetno umijeće i talenat. Posebno me je dojmio portret Marca Simoncellija motoriste, sjećam se utrke u kojoj je izgubio svoj život :(

    Draga Fikreta, želim ti sve najbolje u Novoj godini! ♥

    ReplyDelete
  4. Veoma interesantno i lepo! Sve najlepše u Novoj godini!! Pozdrav Ivana

    ReplyDelete
  5. Veoma volim portrete i uvek ih pomno i dugo posmatram.. Hvala što si i nama omogućila da pogvirimo u ovu kolekciju.
    Tebi takođe sve najlepše u Novoj godini! :)

    ReplyDelete
  6. Odličan je! Šteta što je prinuđen da se bavi i nekim drugim poslovima, radi opstanka. Na žalost, svi moramo da pravimo neke kompromise. U svakom slučaju, divno je što se pružila prilika da se njegovi radovi vide na izložbi. Uživaj u posmatranju ovih slika uživo!

    ReplyDelete
  7. Прекрасная возможность посмотреть замечательные картины! Большое спасибо за ссылку на YouTube https://www.youtube.com/user/gualtiero8684 , смотрела с большим интересом!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...