Čipkana jaja - Uova ricamate

Prošle godine na blogu kod Snješke sam vidjela čipkana jaja i ostala sam zadivljena. Nisam mogla da odolim znatiželji, pa sam se upustila u ovu novu tehniku koja mi se jako dopada.
Za početak da vidite kakav izbor jaja sam imala, kokošja, guščija i jedno nojevo!

L'anno scorso nel blog di Snješka ho visto delle uova ricamate e ne sono rimasta incantata. La curiosità di cimentarmi in questa tecnica è stata troppa e così ho cominciato!
Ho avuto da fare con le uova di gallina, di oca ed anche uno di struzzo!
Kao što, sigurno već znate, ljuske jaja se buše malom hobi bušilicom. Sve ostalo zavisi od mašte i trenutne inspiracije.

Come sicuramente già saprete, i gusci dell'uovo vengono incisi con un piccolo trapano per hobby. Tutto il resto dipende dalla fantasia e dall'ispirazione momentanea.  
Hvala vam na posjeti.

Grazie della visita.
Fikreta

4 comments:

  1. Uvek me je oduševljavala tehnika čipkanja jaja, a ova tvoja su super slatka :))

    ReplyDelete
  2. Zakon, svaka čast na trudu, izgledaju odlično!

    ReplyDelete
  3. Ti i tvoje vrijedne ruke! Bacaš me u depresiju-ima li nešto što ti ne znaš da radiš?
    Ja prvi put vidim čipkana jaja-svaka čast!

    ReplyDelete
  4. A joj,kako je ovo lepo...nemam reci..iskreno,nikad pre nisam videla cipkana jaja,pa mogu da kazem -ovo je ljubav na prvi pogled...
    Ovo sam i uspela da opisem recima,ali osecaj kad mi je postar doneo ono divno pismo...jos kad sam videla ko je posiljalac,suze su mi krenule na oci,bez da sam ga otvorila...rekoh sebi,pa to je moja Fikreta sa Bloga,nema ko drugi,ehej stiglo iz Italije,pa jos za mene:)))a ono, sve ono sto ja volim..I sto je neko tako drag, primetio izmedju mojih redaka i setio se da me obraduje kao malo dete..ali,bukvalno-obradovala sam se kao malo dete..cuvacu ih,maziti i paziti:)obojila si mi mnoge dane,bice dovoljno da ih pogledam i osmeh je zagarantovan a i milina na srcu..beskrajno ti hvala,na toj divnoj energiji koju imas u sebi i koju siris..
    Draga prijateljice, moja dobra vilo sa spretnim rukama punim iznenadjenja,ostaj mi uvek takva..''raritas'' u ljudi...
    saljem ti mnogo poljubaca, pozdrava i dobrih misli da te cuvaju kad vetrovi duvaju:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...